IDS Pécs, Hungary 23.-24.6.2012

28.06.2012 14:04

Minulý víkend sme sa zúčastnili medzinárodnej výstavy psov v maďarskom meste Pécs. Cesta nám trvala cca. 4 hodinky. Po príchode sme sa ubytovali v príjmenom penzóne a užili si voľný deň. Pozreli sme si mesto, ktoré bolo veľmi pekné.

V sobotu ráno sme sa skoro vybrali na výstavisko, aby bolo dosť času pripraviť sa do kruhu. Prvý šok som zažila hneď ako sme vošli do "Expo Centra" - celá podlaha bola pokrytá klzkým linoleom - aj v kruhoch. Kruhy boli vyznačené lepiacou a okolo boli poukladané stoličky na sedenie. Neskôr hodili koberec do stredu kruhu, ktorý ale moc nepomohol, keďže psi museli aj naďalej chodiť po linoleu. Prvý deň nás posudzoval taliansky rozhodca - pán Jari Spagna Rosario, ktorý už ku koncu dňu, keď sme sa konečne dostali na rad, stratil záujem o posudzovanie. Taktiež aj Hector stratil záujem o výstavu, takže prvý deň sme od pána rozhodcu dostali ocenenie VD, kedze Hector nemal záujem sa predviesť tak, ako by sa patrilo.

Druhý deň sme mali rozhodkyňu z Litvy, pani Viju Klucniece, ktorej sa Hector veľmi páčil. Ale keďže Hectorove predvádzanie na linoleu a malom kúsku koberca nebolo úplne najlepšie, skončili sme s ocenením Výborný 1, HPJ. Titul BOB si oba dni odniesol 6,5 ročný psík z triedy šampiónov.